Beseda se společným vařením a ochutnávkou

Datum: 19.3.2014
Zveme Vás na VAŘENÍ PODLE PĚTI ELEMENTŮ. Komplexní výživový styl vycházející z tradiční čínské medicíny. Ve středu 19. 3. 2014 od 10:00 do 12:00 hodin s paní Radomírou Reupke.

Smyslem výživy podle pěti elementů není vaření čínských jídel, ale příprava energeticky vyrovnané a pro organismus vyživující stravy. Správně by každé jídlo mělo obsahovat zástupce všech pěti elementů tak, aby potrava vyživovala všech pět orgánových systémů.

  • jaké jsou charakteristiky jednotlivých elementů a jak s nimi pracovat
  • spočítáme si jaký jsme element a doporučíme
  • povíme si jak jsou orgány propojeny a jak fungují

Společně uvaříme a sníme zabijačkovou polévku bez masa z fazolek adzuki. Fazole Adzuki mají lehce oříškovou chuť a patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Nenadýmají tolik jako jiné fazole. Adzuki jsou významné jako zdroj bílkovin a téměř všech esenciálních aminokyselin. Zlepšují činnost ledvin, chrání srdce a cévy před ukládáním cholesterolu, mají příznivý vliv na tenké střevo, pohlavní orgány,... Díky dobré stravitelnosti jsou fazole adzuki vhodnou luštěninou i pro děti, těhotné a kojící ženy.